DE METHODEN, TECHNIEKEN EN WERKVORMEN.

Ons manier van werken is afhankelijk van de cliënt, de situatie, de ondersteuningsbehoefte en de culturele achtergrond van de cliënt. Daarnaast werken wij met verschillende methoden o.a. Emotieve Therapie (RET) en het 8- Fasen- model. Wij bespreken altijd samen wat je wilt en wat daarvoor nodig is. Jouw doelstellingen staan centraal. Ons aanpak is spiegelend, intuïtief en resultaatgericht. De medewerker van Support4You luistert, analyseert en werkt met respect, aandacht en humor. Wij stellen open vragen. Je vindt je eigen antwoorden en maakt je eigen keuzes. Op deze wijze realiseer je je doelen.

Dialoog

Tijdens de sessies kiezen wij  werkvormen waarvan wij denken dat die voor jou het meest helpend zijn. Jouw manier van reageren op mensen en situaties is hierin leidend. Het opzoeken van de dialoog (het gesprek) en het contact met de ander in plaats van jezelf terugtrekken en het alleen willen oplossen. Je oefent met deze manier van omgaan met anderen en situaties. Je leert hierbij om anderen te kunnen zien en horen, waarbij je jouw eigenheid en eigenwaarde niet verliest of overschreeuwt. Op deze manier kan je zorgen voor anderen en voor je laten zorgen.

Psycho-educatie

Een belangrijk element binnen de hulpverlening is psycho-educatie, waarmee je inzicht krijgt in jouw psychosociaal proces. Jouw denken, voelen en handelen. Hierdoor krijg je niet alleen tools voor je huidige hulpvraag, maar ook voor latere momenten. Zodat je in de toekomst jouw processen eerder kunt herkennen en tijdig om kan buigen naar gewenst gedrag.